FIS Chidren Trophy & FIS SES Race 2020,Poiana Brasov Competitii internationale de schi alpin

coperta

Competitiile internationale de schi alpin:

FIS Children Trophy si FIS SES 2020

Poiana Brasov,partia Subteleferic

10-14 / 18-21 februarie 2020

Competitiile au fost organizate de Asociatia de Turism Poiana Brasov, impreună cu Federatia Romana de Schi si Biatlon,cu sprijinul Primariei Municipiului Brasov si a unor sponsori din domeniul privat,printre care Fundatia „VOCI STRAMOSI”.

FIS Children Trophy și FIS SES Race 2020 ,două curse înscrise în calendarul oficial al Federatiei Internaționale de Schi,reprezinta cele mai mari competitii de schi alpin organziate in Romania.

Dupa doua editii,ce s-au bucurat de un succes remarcabil,concursul de schi alpin pentru copii si tineret,FIS Children Trophy ,a impresionat si anul acesta,la cea de a treia editie,desfasurata in perioada 10-14 februarie,in Poiana Brasov.

FIS Children Trophy este o   competiție de nivel internațional dedicată exclusiv schiului alpin si are 2 probe, slalom urias si slalom.Intrecerea s-a adresat celor mai talentați tineri schiori, fete și băieți, la categoriile de vârstă 12-14 ani și 14-16 ani.
La competitia din acest an au fost prezenti peste 100 de sportivi din Austria, Bulgaria, Ungaria, Franta, Grecia, Slovacia, Bosnia si Hertegovina, Georgia, Liban si Romania.

Performera competitiei a fost sportiva romanca Jennifer Nagy Remetean, de la Clubul Sportiv Scolar Baia-Sprie, care a castigat două medalii de aur.De asemenea Matei Oancea, antrenat de profesorul Gigi Vulpe de la CSS Sinaia,s-a remarcat la Slalom Urias.

In plus fata de editiile anterioare,anul acesta ne-am bucurat si de o a doua competitie spectaculoasa de schi ,FIS SES 2020 ,intrecere adresată sportivilor adulti.Au participat sportivi din 19 tari, inclusiv Romania.

„În urma demersurilor făcute de Federaţia Română de Schi Biatlon şi, bineînţeles, după ce ne-am dovedit la nivel internaţional capacităţile organizatorice şi de infrastructură competiţională în ultimele două sezoane, am primit şi competiţia FIS SES 2020. Numai faptul că am primit-o în luna februarie, care se ştie că este o lună foarte aglomerată, este un semn clar că încet, dar sigur, vom avea ocazia să organzăm în Poiana Braşov etape şi curse de un nivel superior.Aşteptăm 200 de sportivi şi ne vom bucura de prezenţa secretarului general al Federaţiei Internaţionale de Schi, Sarah Lewis”, a declarat domnul Dan Ghiţă, preşedintele FIS Children Trophy.

In concursul FIS SES 2020 sportiva Iulia Benga a inregistrat un succes remarcabil,castigand trei din cele patru curse feminine de slalom ale competiției.

FIS Children Trophy este inscris in calendarul Federatiei Internationale de Schi din anul 2018 si va continua sa fie organizat în Romania până în anul 2022,inclusiv.

 

 

inclusiFIS1 FIS FBOOK fis child fis child1 fis child2 fis child3 fis child4 fis ses 1 fis ses 2 fis ses fis ses3 fis ses4 fis ses5 fis ses6 fis ses7

Sursa foto/video:facebook Teleferic Grand Hotel,facebook Children Trophy

https://www.facebook.com/telefericgrandhotel/

https://www.facebook.com/ChildrenTrophy/videos/2695634827389431/

https://www.facebook.com/ChildrenTrophy/videos/2695634827389431/