Proiecte editoriale

Trei-saptam

In colaborare cu Editura Humanitas, Voci Stramosi a sprijinit proiectul editorial al tanarului Marius CHIVU “Trei Saptamani in Himalaya”, cartea fiind lansata in 2012. Marius Chivu releva in chip seducator calatoria sa de trei saptamani pe muntele Himalaya, notand in jurnal detaliile urcusului in paralel cu o coborare in sine si cugetari despre conditia calatorului intr-un cronotop cultural exotic.

„Sa calatoresti incontinuu, fara intentia de a ajunge undeva. Ca stil de viata. Sa nu te opresti nicaieri mai mult de o zi, sa saluti lumea din mers in timp ce-ti iei ramas-bun, niciodata la revedere… Sa fii curios si sa te miri neincetat stiind ca, daca nu te miri, te ratacesti! Sa cauti, sa afli o poveste, sa spui una, sa mananci aici, sa dormi dincolo, mereu dinspre ceva inspre altceva, si drumul sa fie insasi destinatia in schimbare.

La sfarsit, relativa glorie de a urca pe Himalaya ramane doar o chestiune neinsemnata. Pentru ca incercarea de a strabate acei munti foarte inalti inseamna sa cobori la fel de mult in tine. Orice calatorie are destinatii ascunse de care la inceput nu esti pe deplin constient.Trei saptamani in Himalaya este si despre aceste mici revelatii.“ (Marius CHIVU)