Zile de toamna prin istorie,pictura si literatura

Yellow-road1

 

Proiectul „Zile de toamna prin istorie,pictura si literatura” isi propune sa realizeze o serie de activitati de educatie artistica a tinerilor liceeni.

Rolul educaţiei artistice, în formarea competenţelor tinerilor pentru viaţă,este foarte important.Prin acest proiect dorim sa-i indrumam  spre descoperirea istoriei Romaniei si a marilor personalitati,care au influentat-o, spre literatura si pictura romaneasca de valoare.

Desfasurarea proiectului va avea loc in trei etape,fiecare dintre ele dedicata unei teme:istoria,pictura si literatura.

Prima etapa,”Ziua Istoriei”,va avea loc in data de 30 septembrie la Palatul Mogosoaia.Aici,insotiti de un ghid,vom afla istoria acestui ansamblu construit in stil arhitectural brancovenesc si vom asista la o prelegere cu tema „Istoria Palatului si a personalitatilor locului”,sustinuta de Doamna Alina Pavelescu,director adjunct al Arhivelelor Nationale ale Romaniei.

mogosoaia2

Etapa a doua,”Ziua Picturii”,va avea loc in data de 7 octombrie la Muzeul National de Arta al Romaniei.Programul va include vizita Colectiei de Arta Romaneasca si participarea la un Atelier de pictura sustinut de Doamna profesor Nicoleta Voica.

Muzeul_National_de_Arta

Etapa a treia,”Ziua Literaturii”,va avea loc in data de 14 octombrie la Muzeul Literaturii Romane.In aceasta zi vom descoperi patrimoniul literar romanesc si ii vom „intalni”pe cei mai mari scriitori romani.De asemenea vom avea sansa de a participa la o intalnire cu un scriitor contemporan,care,de altfel,ne va fi si ghid.

literatura2